Хиляди сърби отново излязоха снощи в Белград и други сръбски градове да

...
Хиляди сърби отново излязоха снощи в Белград и други сръбски градове да
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу насилието в Сърбия

Хиляди сърби още веднъж излязоха снощи в Белград и други сръбски градове да стачкуват против насилието, оповестяват сръбските медии.
В сръбската столица, където се събраха към пет хиляди души, митингът беше десети подред, отбелязва в. “Данас “.
Част от опозицията в Сърбия започна ежеседмични митинги след двете всеобщи убийства в страната през май. Тогава в учебно заведение в Белград 13-годишно момче простреля девет възпитаници и охранител. Ден по-късно 21-годишен мъж стреля по хора в село покрай Белград, като умъртви осем души. 
В Белград нощес митингът стартира от Народното събрание и завърши пред белградското полицейско ръководство, с цел да се изрази поддръжка на полицейските инспектори Душан Митич и Слободан Миленкович за ролята им по случая с откриването на насаждения с марихуана покрай Белград. Смята се, че притежателят на плантацията е бизнес сътрудник на брата на сръбския президент Александър Вучич, отбелязва ДПА. Следващият митинг е плануван за 11 юли пред Специалния съд, когато контрольор Душан Митич би трябвало да продължи да свидетелства по случая.
Протестиращите още веднъж приканиха за оставка на Вучич и на министъра на вътрешните работи Братислав Гашич. Те упрекват Вучич и таблоидите, които управлява, в основаване на климат на ненавист и принуждение.
Подобни митинги имаше и в Нови Сад, Крагуевац и Валево.
В Белград по-малко хора от нормално се включиха в митинга. Организаторите допускаха, че това ще се случи и го изясняват с ваканционния сезон. Те чакат митингите още веднъж да наберат мощ през септември, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР